tirsdag den 19. juli 2016

Anmeldelse: Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke af Morten Vittrup


Titel: Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke | 
Skrevet af: Morten Vittrup | Antal sider: 447 | Udgivet i 2016 | Forlag: Gyldendal |
Antal stjerner (0-5): ****

I bogen møder vi i første omgang den unge Sofia, som arbejder på et kloster i Malaga, imens hun forsøger at finde sin vej i livet. Klosteret modtager en dag Argentineren Victor de la Vega, som er blevet fundet på stranden, hvor han skyllet ind. Han og Sofia knytter sig hurtigt til hinanden. Victor er en helt særlig person, med mange historie og mange hemmeligheder. Nogle får vi at høre undervejs i bogen, resten afsløres nær bogens slutning. I bogen følger vi tre generationer, men Victor de la Vega formår at forblive hovedpersonen og ham man vi høre mere om.

Vi bliver bragt til Malaga, Buenos Aires og Barcelona og histoirien strækker sig fra Victors minder helt tilbage til 1926 op til nutidens fortælling i 2004. Selvom jeg ikke selv har været de omtale steder, skrev forfatteren Morten Vittrup, på en sådan måde, at jeg flere gange følte mig henkastet til stederne.

Bogen rummer så meget. Store personligheder, kærlighed, familiehemmeligheder, historie, politik, oprør, minder fra fortiden, stræben for en anden fremtid osv. Det hele samlet, gør denne bog utrolig spændende.

Denne bog fortjener uden tvivl en høj karakter. Til trods for jeg ramte en læsetørke netop som jeg skulle igang med bogen, og lysten ikke ligefrem drev mig til at sidde med hovedet i nogensomhelst bog, kunne jeg alligevel ikke lade være med at tage et par sider i ny og næ. Det kan godt være det tog lang tid for mig at læse bogen, og det kan godt være at jeg til tider syntes den var langtrukken, men da jeg først virkelig kom i gang, var jeg ikke til at stoppe, og hvor er jeg glad for det, for sikke en bog. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar